Uutta treeniohjelmaa ja välidieetti

Kun korkkasin kisalavat vuonna 2015, suunnittelin alun perin nousevani lavalle toistamiseen vuonna 2017. Toisin kävi. Kroppa ei aina toimikaan kuten on itse ajatellut, vaan mukaan liittyi pikku haaveri liukkaalla jäällä ja magneettikuvien myötä ilmenikin vähän isompia ongelmia niskan välilevyissä.

Fysioterapeutti Kati Mäntylän ja hieroja / kalevalainen jäsenkorjaaja Heikki Kutinlahden, sekä toki omien valmentajieni avulla pääsin pikkuhiljaa taas sellaisen treenin makuun, joka sopii omalle kropalleni. Isoilla painoilla ei enää edes yritetä juhlia, koska haluan pitää terveyteni ja tukea sitä kuntosaliharjoittelulla.

Nyt ollaan siinä pisteessä, että valmistaudutaan syksyn 2018 kisoihin rakentamalla lihasta ankarasti. Se on vaan ollut hyvin haasteellista jokapäiväisen päänsäryn ja niskaongelmien kanssa. Niska on osa ihmisen tukirankaa ja huono kausi aiheuttaa sen, että kivut ovat koko selässä kun kipua varoen hiippailee väärissä asennoissa. Pikkuhiljaa onneksi opin ja voi hyvänen aika miten voikin olla normaalin ergonomian noudattaminen vaikeaa! Takanani on jakso, jolloin parhaimmillaan kalorit huitelivat tankkauspäivänä 5500-6000 kieppeillä. Lepopäivänä kalorit olivat noin 3000. Eli ihan kiva syklitys 🙂 Tuntui toimivan ja jonkin verran on palaa tullutkin. Kunto on pysynyt kohtuullisen siistinä, toki olen aina ollut kropaltani sellainen, joka kerää hanuriin ja koipiin KAIKEN! Eli eipä tässä mitkään reisipalat ole näkyneet herran aikoihin… Dieettisuunnitelmat ovat sillä mallilla, että nyt elokuun alusta rykäistään käyntiin parin kk:n välidieetti. Tilanteen ja kropan reagoinnin mukaan kisadieetti pilkotaan kahteen tai kolmeen osaan. Eli ”lopullinen” dieetti alkaa keväällä. Katsotaan kuinka äijän käy! Löysin käytetyn spinningpyörän, sellaista olen oikeastaan jo kauan halunnut. Tykkään polkea spinnarilla. Muuta liikettä tuleekin sitten koirien, hevosten ja kohta 10-vuotiaan tyttölapsen kanssa.

Treeniohjelma on tähän mennessä ollut todella raskas, 6-jakoinen. Sanna-koutsi on työstänyt vaihtoehtoja sopien yövuoroihini. Vapailla vetelen hypertrofiatreenejä ja mikäli olo on yövuoronjälkeinen darra-olo, teen jaksamisen mukaan joko vaihtoehtoisen pumppitreenin tai lepään. Nyt, kun välitiristely alkaa, ohjelma muuttui melkoisesti. Jalkapäivässä ei esimerkiksi ole kuin kaksi vuoropariliikettä, eli neljä erilaista liikettä. Jokaista tehdään sitten 10 x 10. Mielenkiinnolla odotan mitä seuraava kuukausi tuo tullessaan. Itse olen huomannut, että tarvitsen nykyään enemmän toistoja, että saan kunnon tuntuman lihakselle. Uskon että tykkään tästä ohjelmasta (ja kuulen jo eräänkin äänen korvissani, kun ystäväni Elias juuri selviytyi tästä ohjelmasta ehjin nahoin ja sain osakseni maailman säälivimmän hymyn kun sain nyt saman ”kohtalon” 😀 )

Joka tapauksessa painoni on noussut viime dieetin aloituksesta vajaat 10kg joten toivon mukaan kylkiin on tarttunut muutakin kuin michelinrenkaita.

-Tanja