Joel Naukkarinen – intohimona soutu

Nutriworks-urheilija Joel Naukkarinen elää soudulle. Kirjaimellisesti. Hän tavoittelee intohimoisesti sitä, mitä soudussa on mahdollista saavuttaa eli olympiavoittoa. Joel kertoo, ettei usko rahan tuovan onnellisuutta. Sen sijaan unelman jahtaamien tuo hänelle suurimman merkityksen elämään. Lääkärin työn aika on myöhemmin.

Nutri Works on Joelin valinta kotimaisen brändin vuoksi. Huolellisesti valmentautuvana urheilijana hänelle on tärkeää että tuotteet sisältävät oikeasti ja vain sen, mitä etiketissä luvataan.

Miksi valitsit juuri Nutri Works -tuotteet lisäravinteiksi?
Nutri Works tuotesarjasta löydän kaiken tarpeellisen ja luotan tuotteiden sisältöön. Minulle on tärkeää, että voin olla varma tuotteen sisältävän 100%:sti sen, mitä luvataan ja ei mitään ylimääräistä. Monipuolinen valikoima auttaa urheilijan ravitsemuksen optimoinnissa ja erityistarpeiden täyttämisessä, vaikka pidän terveellistä ruokavaliota ravitsemuksen ehdottomana kivijalkana.

Mitä Nutri Works -tuotteita käytät päivittäin?
Harjoittelen kovaa ja paljon. Siten palautuminen muodostuu ratkaisevaksi osaksi harjoitusvasteiden syntyä. Suuren energiankulutuksen täyttäminen on välillä vaikeaa, mikä korostaa harjoittelun yhteydessä nautitun energian merkitystä. Vaikka ihanteellinen ravitsemus merkitsee minulle paljon muutakin kuin vain polttoainetta, niin sen loppuminen laskee harjoitustehoja ja -laatua, heikentää palautumista, harjoitusvasteita ja lisää ylikuormittumisen riskiä nopeasti. Siten Pro Recovery -palautusjuomajauhe ja eri hiilihydraattituotteet (Pure Carbs, Osmo Worx, Hydra Works) ovat minulle tärkeimpiä, että voin harjoitella laadukkaasti.

Mikä/mitkä on/ovat lempituotteesi ja mitä hyötyä siitä/niistä on sinulle?
Soutajan harjoitteluun kuuluu pitkien kestävyysharjoitusten ohella myös suuren intensiteetin lyhyitä ja toistuvia intervalleja. Anaerobisen kapasiteetin vaatimukset synnyttävät suuria määriä maitohappoa, ja happamuuden puskuroinnissa beta-alaniini on tehokkaaksi osoitettu ravintolisä. Toistuvissa
intervalleissa ja voimaharjoittelussa olen kokenut suurta hyötyä myös kreatiinin käytöstä.

Joelista on nyt tehty loistava dokumentti, missä näkee lahjakkaan, enemmän kuin motivoituneen urheilijan panostus intohimosta lajiin. Tätä ei kannata missata.

Jakso on nähtävissä seuraavien kanavien ja ohjelmien kautta:
➡️ Jakso Yle Areenassa (ulkona nyt)
➡️ Yle Teema, Yle Fem ja TV2-kanavilla
➡️ Svenska Ylen ja Yle Sportenin IG-kanavat
➡️ Radiossa Yle Vega
➡️ Artikkeli Yle Sporten nettisivuilla
➡️ Mahdollisesti suomenkielinen artikkeli Yle Urheilun sivuilla ja lyhennetty osa jaksosta Urheiluruudussa.