Joel Naukkarinen Kansainvälisen soutuliiton kuukauden soutajaksi!

Joel Naukkarinen, Rowing Finn on nimetty Kansainvälisen soutuliiton (World Rowing Federation) toimesta kuukauden soutajaksi! Joel kommentoi uutista sosiaalisessa mediassa kiitollisena sanomalla, että on lähes sanaton. Nimitys on hänelle suuri kunnia soutu-uralla.

Joel Naukkarisen ura on pitkä. Hän on soutanut Suomen soutumaajoukkueessa vuodesta 2014 lähtien. Joel kilpailee kolmessa eri soutumuodossa, joita ovat: olympiasoutu, sisäsoutu ja rannikkosoutu. Miehelle on kertynyt yhteensä 145 SM-mitalia eri soutumuodoista: 6 MM- ja 3 EM-mitalia, yli kymmenen Suomen ennätystä ja kaksi maailmanennätystä.

Joel kertoo Kansainvälisen soutuliiton haastattelussa, että Suomen sanotaan olevan tuhansien järvien maa. Tästä näkökulmasta katsottuna Suomi on soutajien paratiisi. Talvella järvien jäätyminen vaikuttaa kuitenkin merkittävästi soutamiseen. Miehen kotikaupungissa Kuopiossa vesillä soutu on rajoitettu järvien jäätymisen vuoksi kuuteen kuukauteen vuodessa. Joel kertoo rakastavansa Suomessa soutamista: niitä lämpimiä kesäaamuja ja -iltoja, hiljaisia ​​järviä ja keskiyön aurinkoa – lähes maagista tunnelmaa.

Olympialaiset ovat Joelin tavoite ja unelma, ja hän tekee töitä unelmansa saavuttamiseksi. Joel kehottaa aloittelevia soutajia unelmoimaan isosti ja tavoittelemaan unelmia, sillä matkalla kohti omia unelmia voi ainoastaan voittaa.

Koko haastatteluun pääset  käsiksi Joelin sivuilta.

Paitsi että Joel Naukkarinen soutaa, hän opiskelee lääketiedettä ja valmistuu pian lääkäriksi.

Joelin matkaa voi seurata näppärästi instagramissa.