Uusi BS-Training System nyt julkaistu!

BS-Training System on Ville Jaakkolan vuonna 2017 kehittelemä vallankumouksellinen treenimetodi. BS on lyhennetty sanasta ”bullshit”. Netti ja some ovat täynnä erilaisia ”uusia mullistavia treenimetodeja”. Koko ajan ilmestyy uusia ohjelmia tai treenisysteemejä mitkä ovat entistä toimivampia ja takaavat paremmat tulokset yhä nopeammin. Myös erilaisten valmentajien verkkovalmennukset ovat hyviä esimerkkejä tästä. Verkkovalmennuksella on toki etuna vielä mahdollinen ruokavalion kuntoon saattaminen. Sitten kun on löydetty itselle toimiva treenimetodi, kirjoitellaan eri keskustelufoorumeissa ja väitellään siitä mikä nyt on paras ohjelma massiiviseen lihaskasvuun. Sori että olen tylsä, mutta sellaista ei ole olemassa.

Se että treeniohjelman on tehnyt vaikka erittäin menestynyt valmentaja Jari Mentula, tai suurelle kansalle vielä tuntematon kehonrakennusvaikuttaja Urho Lemminkäinen Kuusamosta, ei takaa sitä että saat sillä kehitettyä grammaakaan uutta lihasmassaa. Voimme keskustella ohjelmoinnista toiste, mutta tärkeintä on se, miten suunniteltu harjoitus toteutetaan käytännössä. Jokaisella toistolla täytyy tehdä selkeästi eksentristä ja konsentrista työtä. Jokaisen liikkeen jokaisen sarjan jokainen toisto täytyy olla laadukas. Huippuvalmentajan viimeisen päälle suunniteltu treeniohjelma on helppo pilata huonolla toteutuksella. Vastuu siirtyy tässä kohdassa toteuttajalle.

Suhtaudunkin kaksijakoisin tuntein erilaisiin verkkovalmennuksiin. Toisaalta on hienoa, että ihmiset treenaavat. Ja treenaavat kovaa! Monissa verkkovalmennuksissa on kattavat ohjeet ja ohjelmat pitkälle ajalle ja mahdollisuus vielä viikoittaisiin yhteisharjoituksiin muiden valmennuksessa olevien kanssa. Asiantuntija-apuakin on saatavissa useasti. Valmennusten kääntöpuolena on juuri tuon valvonnan puute. Ihmiset jotka eivät aiemmin ole harjoitelleet lähellekään noin kovalla tasolla ja intensiteetillä, määrästä puhumattakaan, alkavat lipsua. Lipsuminen on täysin luonnollista, sillä kun oikein ajetaan ahtaalle, ihminen menee sieltä mistä helpoiten pääsee. Valmentajan valvovan silmän alla tehdyt laadukkaat toistot muuttuvat yksin tehtyinä roiskimiseksi. Huolimattomuus harjoittelussa taas altistaa loukkaantumisille ja harjoittelukaan ei ole sitä mitä suunnitelmassa. Mikäli tämä taas on valmennuksen järjestäjälle ok, voidaan mielestäni puhua rahastuksesta.

Niin tylsää kuin se onkin, raskaat perusliikkeet ovat vieläkin paras tapa kehittää lihasmassaa. Toistoja 8-12 raskailla kuormilla kuitenkin niin, että tuntuma pysyy selvästi harjoitettavalla lihaksella. Jokainen toisto on laadukas. Levytangot ja käsipainot kunniaan. Erikoistekniikoilla voidaan joskus hienostella, mutta failureen asti tehdyillä suorilla sarjoilla pärjäät oikein hyvin. Harjoitusohjelmaa tai treenimetodiakaan ei tarvitse olla koko aikaa vaihtamassa. Hae progressiota eri liikkeissä ja progression tultua siltä erää päähänsä, vaihda liikettä. Säännöllistä, raskasta työtä ja mielellään vielä pitkään. Sillä tehdään pysyviä tuloksia.

-Ville