Miten moni tunnustaa, että kehonhuolto on retuperällä?

Ei ainakaan kilpaurheilijoiden saisi moista asiaa tunnustaa 😉

Intensiiviset treenit aiheuttavat keholle melkoisen rasituksen, oli kyseessä sitten punttisali tai jokin muu urheilumuoto. Hieronta ja omaehtoinen rullailu ja kehon kevyt huoltaminen esim. kaurapusseilla, saunalla ja kevyillä venyttelyillä kuuluu asiaan, mikäli mielii kehittyä. Lihakset ja lihaskalvot ovat todella kovilla, eikä lihas pääse kasvamaan, jos joka paikka kiristää.

Minulla on tapana rullailla kevyesti koko kroppa läpi ennen salitreeniä. Lämmittelemällä ensin porraskoneella ja pyörällä mukavasti lihakset lämpimiksi, niin saa kalvot ja pihvit vastaanottavaisiksi treenille. Sanontatapani on, että annetaan lihaksille tilaa kasvaa ja helpotetaan kireitä kalvoja. Kovan pumppitreenin aikana sarjojen välissä (etureidet hyvänä esimerkkinä) voi kevyesti rullata pari kolme kertaa reidet läpi. Reidet ovat erittäin vastaanottavaiset treenille ja palautuvat paremmin.

Käyn säännöllisesti hieronnassa Fysio & Fitness Tampereen Jouni Mäntylällä. Jouni teki ihmiskokeen ja teki minulle kuumakivihieronnan. Itselläni on ollut aina sellainen käsitys kuumakivihieronnasta, että maata pötkötellään valkoisten pyyhkeiden päällä ja kiviä lastataan selkärangan päälle jonoon. Noh, todellisuus olikin sitten ihan jotain muuta. Jouni lämmitti jossain kumman härvelissä hierontakiven ensin reippaaseen 50 asteeseen ja sillä hieroi ensin jumikohtaa reilusti. Lihas antoi heti periksi ja lämmön vaikutuksesta hieronta menee paljon syvemmälle lihaksen ytimiin. Lihaksen lämmittyä jatkettiin ns. normaalilla hieronnalla, eli peukalomenetelmin 😀 En ole ikinä hieronnasta lähtenyt niin lötkönä pois ja uskomatonta, että tosiaan jumit voivat noin hyvin aueta. Suosittelen kokeilemaan reippaasti kuumakivihierontaa. Itsehän omatoimisesti otin amatöörikonstit kotona käyttöön, eli kaurapussi ennen rullailua lihasta lämmittämään. Olevinaan auttoikin ja oli kivempi rullata.

Muistakaa, että pienikin kehonhuolto vaikkapa muutaman kerran viikossa tekisi terää ja tekee ihmeitä kehittymiselle <3

-Tanja