Kisakausi ohi!

Koko kisakausi meni kuin siivillä ja blogi sai nyt levätä muutamia viikkoja. Nordic Fitness Exposta ja SM-kisoista kaikki lähti. Ajatuksena oli kilpailla muutamat kisat samaan dieettiin ja astella kansainvälisille lavoille katsomaan, mitä tarvii kehittää omassa fysiikassa tulevaa varten. Pohjoismaiden mestaruuskisat pidettiin kaksi viikkoa SM-kisojen jälkeen ja niissä päätin kilpailla jo tietämättä tulosta SM-kisoista. Minulla oli siis lokakuussa neljät kisat, joista kahdet pidettiin Ruotsissa. SM-kisat olivat lokakuun alussa, kahden viikon kuluttua Tukholmassa Tyngre Classic ja PM-kisat samana kisaviikonloppuna ja siitä viikon kuluttua vielä MM-kisat Puolassa. Hyvä kisakausi ja erittäin hyvät tulokset.

Tämähän oli vasta toinen dieettini ja näin ollen en voi olla kuin onnellinen tuloksista. SM-kulta, Tyngre Classic -pronssi sekä PM-pronssi. PM-kisoissa pronssimitali oli sinänsä hävitty, koska lavalla meitä ei ollut kuin kolme. Kulta- ja hopeamitalistit olivat minua varmaan 20 vuotta kauemmin treenanneita rouvia, joten fysiikka kertoi, että mitalinsa olivat ansaitut. Tyngre Classic oli myös kansainvälinen kisa, jossa line up oli määrältään isompi. Viisi naista lavalla. Kaikki todella kovassa kunnossa, joten olen erittäin ylpeä päästessäni pronssimitalille moisessa seurassa. Olin yllättynyt, häkeltynyt tuloksesta. MM-kisat menivät kokemuksena, olin sijalla 10 ja suoritukseeni ja esiintymiseeni todella tyytyväinen. Jatkossa lähden metsästämään arvokisamitalia, mutta tehdäänpäs ensin kunnon pakarat ja selkä!

Minulla oli kovin lämmin ja kotoisa olo lavalla, en osaa selittää mistä se johtuu, mutta ikään kuin olisin tuntenut jokaisen ihmisen jo ennestään. SM-kisoissa tutustuin todella ihaniin naisiin ja meillä oli todella hyvä, toisia kannustava ilmapiiri lavan takana <3 Sama ilmiö toistui Ruotsinkin kisoissa. Ihan mahtavia naisia löysin jo rekisteröitymisen yhteydessä 🙂 Mainittakoon Tukholmassa liikkumisesta sen verran, että jokaisen vastaantulijan kasvoilta paistoi positiivisuus, vaikka naama oli peruslukemilla. Sitä kaipaan. Samoin pikku small talkia hisseissä lähes jokaisen ihmisen toimesta ja silmiin katsomista.

Dieetti kokonaisuudessaan sujui hienosti ja tasaisesti. Helppoa se ei loppuvaiheessa ole, eikä kuulukaan olla. Itselleni olisi saattanut jäädä sellainen olo, että en ole tehnyt parastani, mikäli liian helpolta olisi tuntunut. Mikä sitten oli vaikeaa? Ei oikeastaan mikään varsinaisesti vaikeaa, mutta minua alkoi lähinnä vain väsyttää. Sen lisäksi ajatukset olivat vain ja ainoastaan kisoissa, joka sekin pidemmän päälle väsytti. Aamulenkit olivat se mistä oikeasti nautin kovasti. Säkkipimeässä koirien kanssa pitkä kävelylenkki oli ihanaa. Kisareissut olivat raskaita mutta erittäin mukavia. Sekuntiakaan en antaisi pois mistään tästä ajasta. Rakastan lajia, kaikkine värjäyksineen, rekisteröitymisineen, jonottamisineen, kisoja odotellessa bäkkärillä, pumppaillessa, syödessä, samanhenkisten ihmisten kanssa aikaa viettäessä. Erityisesti RAKASTAN lavalla oloa. Siinä on jokin, mitä ei voi selittää. Vapaaohjelman esittäminen on oma henkilökohtainen suosikkini. Hyvänä kakkosena tulee tuplahauikset ja rinta sivulta -poseeraukset. Se, kun pääset siihen tunnelmaan, ettei lavalla ole muita, kuin sinä. Parasta on se, että palkinnoksi siitä tulee kultamitali. Suomenmestaruus on minulle henkilökohtaisesti rakkain ja tärkein saavutus ja tästä on erittäin hyvä jatkaa. Minulla on tästä tehdystä työstä hyvä mieli ja olen kuullut monen ihmisen suusta, että olen mitalini ansainnut <3 Joku kysyi, miksi en tuulettanut enempää, kun sain tietää voittaneeni. Vastaus on selkeä: Ymmärrys ei riittänyt vielä siinä vaiheessa. Kotimatkalla vasta tajusin mitä tuli tehtyä.

Kalorit dieetillä olivat 1300-1500 paikkeilla alimmillaan. Korkeakaloripäivänä huideltiin muistaakseni 4000kcal paikkeilla, eli nälkiintymään tässä ei ole kyllä päässyt vaikka kroppa onkin kiristynyt. Minulla oli lepopäivänä matalat kalorit, treenipäivinä korkeampia määriä. Tietysti näitä ikäviä kommentteja joskus saa kuulla, että mitä tuokin vetää ja ettei pelkällä kaurapuurolla tuolta voi näyttää. Itsehän olen allekirjoittanut jo vuosia sitten antidoping-sopimuksen ja se pätee edelleen. Saapi tulla testaamaan, vaikka joka päivä, ylpeästi olen liittoni edustama puhdas urheilija. Isompi lihasmassa auttaa kiristymään ja suonetkin tulevat pintaan, kun rasvaprosentti on alhainen. Saatan palata aiheeseen doping myöhemmässä blogipostauksessani…

Miten jatkuu? Lepäilin viikon verran salitreenistä MM-kisojen jälkeen. Nyt rakentelu jatkuu entistä kovemmalla tahdilla, eli nyt motivaatio moninkertaistui tämän kisakauden jälkeen. Nyt tahkotaan sitä lihasta ja muotoa sinne, mihin sitä tarvitaan. Seuraavalla kerralla tuodaan taas parempi Tanja lavalle ja aina vain muille kovempi vastus. Seuraava kisatavoite on kevät 2020. Vuosi ollaan rauhassa ja treenaillaan. Syksyllä vuoden päästä toivottavasti aloitellaan uutta kisapreppiä ja lähdetään metsästämään EM-kisoihin paikkaa =) Mikäli tuota paikkaa ei irtoa, on lupa kisata kuitenkin muissa kansainvälisissä kisoissa ja niistä sitten lähdetään etsimään sopivaa.

Ruokavalio kasvatellaan rauhallisesti. Olen syönyt vapaammin ja stressittömämmin. Tosin omassa vatsassaan huomaa ikävästi heti, kun suuhunsa laittaa jotain, mitä ei tullut dieetillä syötyä. Dieetillä ei ollut mielitekoja sen kummemmin yhtään mihinkään, nyt dieetin loputtua on ollut tajuttomat mieliteot nopeisiin hiilareihin ja on saanut kätensä teipata pöytään, että niitä ei mene suuhun liiaksi. Kroppa vaatii nopeaa energiaa, nälkähormonit kiljuvat, mutta tasoittuvat aikanaan, kun ei anna periksi. Nyt sitä itsekuria tarvitaan 😉 Ystäväni Minna Tanttu (MM-kisamatkan room mate) on ollut vertaistukena ja on kiva viestiä samoista jutuista mitä vastaan tulee palautuessa.

Mukava ottaa rennosti ja nauttia omista saavutuksistaan. Nöyrin mielin kohti tulevaisuutta. Be proud, but not arrogant =)

Isot kiitokset valmentajilleni Rami Aaltoselle ja Sanna Elorannalle kaikesta! Valtaisat kiitokset myös poseopista Aikku Halmolle!

On suuri kunnia myös jatkaa omien yhteistyökumppanieni edustamista, jotka ovat mahdollistaneet osaltaan menestykseni kisoissa. Nutri Works, Six Deuce Suomi sekä Fysio & Fitness Tampere.

-Tanja