Aitajuoksija Pekan kuulumisia

Jokaiselle urheilijalle kilpailukausi on aina vuoden kohokohta. Peruskuntokausien ja kilpailuihin valmistavien jaksojen hikiset uurastukset muuttuvat konkretiaksi sillä hetkellä, kun ensimmäinen kisasuoritus on käsillä. Kroppa on viritetty viimeisilleen, kisavarusteet kerätty vaatekaapin uumenista ja jännityksen luoma euforia virtaa päästä aina varpaisiin asti. Mutta mitä tapahtuu, jos tämä kaikki viedään sormia napsauttamalla pois? Painonnostaja ei pääsekään työntämään tankoa kohti korkeuksia, kehonrakentaja ei saa mahdollisuutta pullistella lihaksiaan lavalla tai pikajuoksija katsookin katsomosta, kun kilpakumppanit laittavat starttipistoolin lähettämänä rataa rullalle. Miten urheilija pystyy siirtämään tietylle kaudelle asetetut tavoitteet vuodella eteenpäin, kun loukkaantuminen vie mukanaan mahdollisuuden kisata?

Ei se lopulta vaadi pientä kisassa kompuroitua kuperkeikkaa ja lääkärin vakavaa tuomiota kummempaa – jalka murtuu helposti. On vuoden 2022 kesäkuu, mikä tarkoittaa radalla kipittämisen vakavasti ottavalle aitajuoksijalle sitä, että kisakausi on aluillaan ja pääkilpailut siintävät alle parin kuukauden päässä. Vaan eivät siintäneetkään enää. Juoksut oli hetkeksi juostu, jalka turvonnut jalkapallon kokoiseksi ja sairaslomaa töihinkin myönnetty. Yhdessä hujauksessa kilpailuista ja treeneistä pursunnut kalenteri muuttuikin tyhjäksi ja edessä siinsi kuntouttavaa jumppailua kuukausitolkulla. Enää puuttui vain motivaatio, urheilun riemu ja tavoitteet, joita kohti mennä.

Valtava apu pitkässä kuntoutusprosessissa on samojen urheilua tukevien elämäntapojen ylläpito, joita normaalitilanteessakin seuraisi. Aamulla vitamiinit nassuun, pyörälenkille juomapulloon skuupit Hydra Worx:a ja EAA:ta ja jumppailujen jälkeen suurimpaan nälänhätään auttaa Iso Worx. Kuntouttavatkin treenisessiot rullaavat yllättävän mukavasti, kun sheikkeristä saa hörppiä niitä samoja tuttuja makuja, kuin täysikuntoisena kovien treenien aikanakin! Jopa kaikkein pienimpienkin rutiinien säilyttäminen omassa päivärytmissä voi luoda suuren edun sille, miten kestävästi henkilökohtainen motivaatio urheilua kohtaan pidetään yllä. Haastavistakin tilanteista on mahdollisuus etsimällä etsiä hopeisia reunuksia, ja esimerkiksi yhteistyökumppanien tuki nousee monesti tärkeäksi aspektiksi, kun kipuamista takaisin huippukuntoon aherretaan hikipäissään.

Nutri Worksin tuotteilla on valtavan suuri rooli mun jokapäiväisessä ravitsemussyklissä, ja kuten muistakin suuhunpantavista aineista, myös lisäravinteiden mauista voi saada hauskoja takaumia koetuista kommelluksista. Jo pieni hömpsy energisen raikasta treenijuomaa tuo mieleen sekä huippukunnossa hampaat irvessä juostut happovedot että matalatempoisemmat kuntoutusjakson tukilihasjumppailut. Tällä hetkellä kesän menetetty kisakausi on jo takana päin ja ruska värjää lenkkimaastot monenkirjavilla sävyillään, jalkakin on jo asettunut kuntoonsa. Sekuntikellon piippaus säveltää tahdit pimenevissä syysilloissa juostaviin treeneihin, mutta fiilis on valoisa. Mönkään menneelle kaudelle asetetut tavoitteet on siirretty vuodella eteenpäin, ja kuntoutuksen läpi jaksaneet rutiinit rakentavat nyt vankkaa pohjaa seuraavia huippusuorituksia kohti.