Joel NaukkarinenKilpasoutaja

Joel Kristian Naukkarinen alias Rowing Finn (s. 30. maaliskuuta 1993, Ummeljoki, Kouvola)on suomalainen kilpasoutaja, joka edustaa Nesteen Soutajia. Urheilun ohella Naukkarinen on kouluttautunut lääkäriksi ja hän valmistui Itä-Suomen yliopistosta lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2022. Lisäksi Naukkarinen on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopiston kliinisessä tohtoriohjelmassa. Naukkarinen on sisäsoudun nelinkertainen maailmanmestari, yhdeksänkertainen MM-mitalisti sekä kolminkertainen EM-mitalisti ja Euroopan mestari.
Naukkarisen hallussa on 16 Suomen ennätystä ja yksi voimassa oleva maailmanennätys. Suomenmestaruusmitaleita Naukkarisella on 149. Pohjoismaiden mestaruuden Naukkarinen on voittanut vuosina 2015 ja 2022.
Helmikuussa 2022 kansainvälinen soutuliitto valitsi Naukkarisen kuukauden soutajaksi (Rower of The Month).

Matkalla kohti olympiavoittoa

Joel: ”Uskon vakaasti pääseväni tavoitteeseen suunnitelmallisen, määrätietoisen ja pitkäjänteisen valmentautumisen kautta – kehittymällä harjoitus harjoitukselta ja vuosi vuodelta. Olen täysin sitoutunut tämän tavoitteen saavuttamiseen. Intohimo soutuun, jatkuva halu kehittyä ja kehittää soututekniikkaa ja suomalainen sisu pitävät huolta matkan jatkumisesta kohti päämäärää. Motivaationi ja henkiset ominaisuuteni tuettuna modernilla valmentautumistiedolla ovat vahva perusta huippu-urheilijana menestymiselle.”